Culturele manifestatie Bezielende Ontmoetingen

 In Nieuws

Kunstenaar en traumatherapeut Matthijs Wils werkte twee jaar lang aan 18 installaties waarin ruwe wol, wilgentakken, keramiek en poëzie de hoofdrol spelen. De installaties, waaronder een zeven meter lange boot van wilgentakken, mogen aangeraakt worden en komen in en rondom de koorgang in de Grote of St.-Bavokerk te staan. Op zaterdag 21 september wordt de culturele manifestatie Bezielende Ontmoetingen officieel geopend. Vanaf 16 september start de opbouw.

Een gang langs deze installaties moet volgens de kunstenaar vooral een zintuiglijke belevenis zijn waarin het wonderbaarlijke, angstaanjagende en het mysterieuze van het bestaan tot uiting kan komen. Voel je vooral uitgenodigd om met Matthijs, zijn vrijwilligers en elkaar in gesprek te gaan om zo tot bezielende ontmoetingen te komen.

Net zoals religie, kan kunst ons helpen grip te krijgen op het leven, het onbevattelijke en het onbekende tastbaar te maken.
Matthijs Wils

Op vrijdag- en zaterdagmiddagen zijn er speciale optredens van o.a. muziek, gedichten, verhalen en dans. In de kerstkapel, op het orgel, de piano en soms op verspreide plekken in de kerk.

De opening is op zaterdag 21 september. Dan is er een performance van celliste Maya Fridman (15.15 uur – 16.45 uur).

Op 28 september werkt Wils samen met het Haarlem Vinyl Festival. Singersongwriter Conny Ochs treedt dan op in de Bavo (15.15 uur – 16.45 uur). Hou de agenda in de gaten.

Meer gedetailleerde informatie over deze manifestatie vind je op www.matthijs-wils.nl

21 september – 14 december 2024 | Grote of St.-Bavokerk

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter