Open Monumentendag | ZA 14 sept

 In Nieuws

De Grote of St.-Bavokerk is dit jaar alleen op zaterdag 14 september opengesteld tijdens de Open Monumentendagen. Tijdens dit weekend openen monumenten in heel het land hun deuren voor het publiek. In samenwerking met de Vrienden van de Bavo, en in combinatie met het Korenlint, is er een divers dagprogramma voor jong en oud, voor muziekliefhebbers en torenbeklimmers. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Vind hier het complete programma in de Grote of St.-Bavokerk en meer achtergrond informatie.

Torenrondleidingen

De rondleiders van de Bavovrienden verzorgen weer meerdere gratis torenbeklimmingen. De torenbeklimmingen zijn zeer populair. Als je ook de toren wilt beklimmen tijdens de Open Monumentendagen dien je vooraf een kaartje te reserveren. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt!

-> Reserveren kan vanaf zaterdag 31 augustus 2024

Regels bij torenbeklimmingen

  • 15 min voor aanvang melden bij het Zuidportaal van de Grote of St.-Bavokerk
  • Minimumleeftijd 12 jaar
  • Fysiek fit
  • Geen hoogtevrees
  • Goed schoeisel, geen slippers of hoge hakken
  • Geen grote tassen of rugzakken
  • Bij slecht weer gaat het niet door.

De Vrienden willen zoveel mogelijk mensen met verschillende samenstellingen de gelegenheid bieden de toren te beklimmen. Je kunt je daarom met maximaal twee personen aanmelden voor een rondleiding.

Demonstratie Slingerproef van Foucault

Tijdens deze slingerproef in het Noordportaal zie je met eigen ogen het bewijs dat de aarde draait!

Excursie Müllerorgel

Stadsorganist Anton Pauw neemt je mee in de wereld van het Christian Müllerorgel. Een kijkje achter de glimmende pijpen van het orgel. Meld je bij de tafel van de Vrienden van de Bavo.

 

Kijk op de website van de Open Monumenten dagen welke monumenten nog meer hun deuren openen. Voor meer informatie over de koren die in het kader van Korenlint optreden in de kerk, klik je hier.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter